Woongroepen

Iedere bewoner (of stel of gezin) heeft zijn eigen huurappartement, ook wel basiseenheid genoemd. Hiernaast maakt elke bewoner onderdeel uit van een van de zes woongroepen. Iedere woongroep heeft een ruime keuken, eetkamer en huiskamer. Elke groep vult op eigen wijze het samenwonen in. Daardoor zijn de groepen onderling heel verschillend wat betreft karakter en gezamenlijke activiteiten.

In sommige groepen wonen gezinnen met kinderen, in andere wonen voornamelijk alleenstaanden. De ene groep heeft veel twintigers, een andere meer dertigers of veertigers. Ook de sociale interactie is verschillend. Per groep verschilt de intensiteit van elke dag tot eens in de week of minder. Bij groepsactiviteiten kan je bijvoorbeeld denken aan samen eten, op de koffie gaan, samen een film kijken of een wandeling doen.
 

Commissies

Wonen in Het Hallehuis betekent automatisch lid zijn van de vereniging en daar ook actief in zijn. De vereniging wordt in stand gehouden door de betrokkenheid van de bewoners. Iedereen levert een bijdrage aan een van de commissies. Zo zijn er onder andere het bestuur, de Deelgroep, de wasmachinegroep, de klusgroep, de pr-groep en de tuingroep.

Het bestuur verzorgt o.a. de ledenvergaderingen. Afstemming en besluitvorming vinden in hoofdzaak plaats tijdens deze ledenvergaderingen, die regelmatig worden gehouden en voor alle leden toegankelijk zijn.¬†De Deelgroep doet het beheer en verhuur van de algemene ruimte, ‘de Deel’ en organiseert enkele malen in het jaar feestelijke activiteiten. De pr-groep is verantwoordelijk voor het organiseren van open dagen en het bijhouden van de Hallehuis-website.

Hiernaast worden er ook regelmatig gezelligheidsactiviteiten georganiseerd voor alle bewoners van het Hallehuis. Zoals samen wandelen, yoga, spelletjes doen en hardlopen. Deze groepjes zijn vrijblijvend en ontstaan spontaan. De hierboven genoemde commissies zijn nodig voor het voortbestaan van het Hallehuis.